بهترین اماکن دیدنی آلانیا

تاریخ انتشار: 1398/08/17 - 01:54 | مشاهده: 693 بار
به اشتراک گذاری
Photo

جاهای دیدنی آلانیا در ترکیه

 

آلانیا شهری تاریخی و ساحلی ترکیه

آلانیا یکی از شهرهای زیبا و توریستی جنوب ترکیه است که گردشگزان زیادی را به علت دارا بودن طبیعت بسیار زیبا و هتل و رستوران های عالی و سواحل شنی بکر به خود جذب می کند.آلا نیا قسمتی از منطقه آنتالیا است که از شمال به رشته کوه های توروس و از جنوب به دریای مدیترانه و از شرق به قاضی پاشا و از غرب به ماناوگات و سیده می رسد.
آلانیا در طول تاریخ، قسمتی از منطقه کیلیکیه وسرزمین پامفیلیا و امپراتوری ایران بود. سپس به زیر سلطه و حاکمیت یونانی ها و رومی ها رفت و در دوره امپراتوری روم شرقی لقب کوه زیبا را به این منطقه دادند . آلانیا در زمان علاءالدین کی قباد، پادشاه سلجوقی اهمیت سیاسی فراوانی در منطقه به دست آورد این پادشاه سلجوقی نام شهر را به «علائیه» تغییر داد. نقاط دیدنی و تاریخی زیادی از زمان سلطان کیقباد در آلانیا به جای مانده است که عبارتند از:برج قرمز و کارخانه کشتی سازی و قلعه آلانیا است. آلانیا در سال 1471 میلادی، ضمیمه امپراتوری عثمانی گردید.

تاریخچه آلانیا
آلانیا در طول تاریخ، قسمتی ازسرزمین های کیلیکیه (Kilikya) و پامفیلیا (Pamfilya) و امپراتوری ایران بود که سالیان بعد یونانیها و رومی ها حکومت آن را بر عهده گرفتند و در نهایت امپراتوری عثمانی ، آلانیا را در سال 1471 میلادی تحت فرمانروایی خود در آورد.

آب و هوای آلانیا
آب و هوای آلانیا در تابستان گرم و در زمستان بارانی و مرطوب است .در کل آلانیا دارای آب و هوای مدیترانه ای است که امکان بارش برف در آن صفر است . آلانیا به "جایی که خورشید لبخند می زند" معروف است که علت این شهرت این است که آلانیا دارای تابستان های گرم و طولانی است که بارش باران در آن فقط مختص زمستان می باشد.

در مجاورت دریا در آلانیا کوه های توروس قرار دارند که موجب ایجاد مه و رنگین کمان در هنگام صبح می شوند.متوسط دمای دریا در آلانیا 21٫4 درجه سانتیگراد و درماه آگوست 28 درجه سانتیگراد می باشد.

آلانیا

 

 اماکن گردشگری آلانیا

  1. قلعه سلجوقی بنایی تاریخی در شهر آلانیا:

قلعه آلانیا محل اصلی گردشگری شهر آلانیا ست. تنها قلعه باقیمانده از دوران سلجوقی است كه تا به امروز حفاظت شده است . این مجموعه شامل تعداد زیادی از بناهای تاریخی مانند کاخ ها، مساجد و مقبره می باشد. قلعه قرون وسطی با سه دامنه از دیوار، 83 برج و 140 کنگره در 250 متر بالای یک شبه جزیره سنگی با پیش رفتگی به دریای مدیترانه واقع شده است.این قلعه توسط دیواری به طول 6.5 کیلومتر احاطه شده است. بیشترین بخش قلعه در قرن 13 با نظارت سلطان سلجوقی در پی پیروزی شهر در محل خرابه های قلعه روم در سال 1220 توسط علاءالدین کی قباد اول به عنوان بخشی از ساختمان که شامل قلعه سرخ می باشد ساخته شد. این قلعه دارای چندین دروازه می باشد. یکی از بزرگترین آنها نقاشی زیبایی روی آن می باشد. امروزه این ساختمان، موزه هوای آزاد است . این قلعه كه دارای 3 ردیف حصار می باشد از قلعه های درونی و بیرونی تشكیل یافته است . قلعه آلانیا شامل کلیسای آیا یورگی ، مسجد سلطان سلیمان قانونی ، آرامگاه سلطان آکشابه ، حمام سلجوقی ، اماکن باستانی ، آرامگاه سیتی زینب کاخ سلطان علاء الدین ، آب انبارهای کوچک و بزرگ ، فانوس دریایی و زندان بوده و یک خزانه تاریخی است. از دیگراماکن تاریخی و معروف آلانیا برج هشت ضلعی تاریخی کیزیل کوله است که داراری زیبایی های فراوانی است.

قلعه سلجوقی

 

   2.برج سرخ آلانیا

برج سرخ دارای بنایی 8 ضلعی که نماد 13 شهر می باشد در بندر آلانیا واقع شده است. ساخت و ساز ساختمان در زمان سلطنت سلطان سلجوقی آناتولی علاء الدین (1KAY QUBADH ) شروع شد و در سال 1226 تکمیل شد. سلطان، معمار تکمیل کننده بنا ابوعلی رها را از حلب سوریه به آلانیا برای تکمیل ساختمان آورد. نام این برج برگرفته از رنگ آجر قرمزی است که در سنگهاي بريده شده قسمتهاي تحتاني استفاده شده است. بين جبهه شرقي و غربي اين قلعه كه هنوز هم با استحكام زيادي سرپا ايستاده است بواسطه موقعيت محل استقرار آن ، داراي يك اختلاف ارتفاع 2 متري است . این قلعه 8 ضلعی در 5 طبقه و شامل همکف می باشد. از وسط طبقه همكف تا طبقه پنجم يك پلكان وجود دارد . اين قسمت كه بعنوان آب انبار مورد استفاده قرار مي گرفت ، ستون فقرات قلعه محسوب مي گردد. مخزنی در وسط برج وجود دارد که نور خورشید به آن می تابد. این برج به منظور محافظت از بندر و کارخانه کشتی سازی ازحملات نیروی دریایی و برای مقاصد نظامی در طی قرن ها استفاده شده است. در سال ۱۹۷۹ طبقه اول برای بازدید از برج آماده و تبدیل به موزه مردم شناسی شد.

برج سرخ آلانیا

برج سرخ آلانیا

 

   3.غار داملاتاش آلانیا

غار Damlatash آلانیا در سال 1948 در حالی که کارگزان ساختمان در بندر کار می کردند پیدا شد. قندیل های شگفت انگیز 15000 سال و استالاگمیتها به تمام اشکال ممکن در داخل موجود می باشد. از آن زمان به بعد این غار تحت حفاظت بود و مطالعات متعدد بر روی آن آغاز شد. همراه با زیبایی طبیعی غار Damlatash و فضای بزرگ آن باعث می شود افرادی که بیمار آسم هستند بهتر شوند و این غار را به یکی از جاذبه های توریستی آلانیا تبدیل کند. اگر شما مبتلا به چنین بیماری هستید قطعا باید از غار Damlatash بازدید کنید. این غار مکان مناسبی برای گردشگران آلانیا که در آن علاوه بر دیدن مناظر خارق العاده طبیعی امکان دیدن سنگهایی تغییر شکل یافته نیز وجود دارد ، در این غار دیوارهای سنگی که به طرز خارق العاده در طول زمان تغییر شکل داده تصاویر بسیار زیبایی را خلق کرده اند. در همین محدوده موزه باستان شناسی و قوم نگاری نیز وجود دارد که بازدید از آنها نیز خالی از لطف نمی باشد.

غار داملاتاش آلانیا

 

   4.رودخانه Dim Çay

در فاصله ۲۲ کیلومتری از آلانیا رودخانه دیم چای مکانی ایده‌آل برای گشت‌وگذار در طبیعت و پیک‌نیک است. رستوران‌هایی که در اطراف رودخانه دیم چای قرار دارند با غذاهای تازه و بی‌نظیر آماده پذیرایی از گردشگران می‌باشند. رستوران‌هایی که حتی برخی از آنها دارای سرسره‌های آبی هستند و شما می‌توانید در کنار آنها و در رودخانه دیم چای به شنا بپردازید. میزهای غذاخوری در رستوران‌های رودخانه دیم چای در حقیقت آلاچیق‌هایی روی آب هستند که نباید لذت غذا خوردن در آنها را از دست داد.

رودخانه دیم چای

 

   5.ساحل کلئوپاترا (Kleopatra Beach)

به عنوان یکی از بهترین جاهای دیدنی آلانیا باید به ساحل کلئوپاترا اشاره کرد. کلئوپاترا ساحلی بسیار بزرگ، تمیز و با شن‌هایی سفید است که گردشگران زیادی رفتن به آن را توصیه کرده‌اند. ساحل کلئوپاترا معمولا شلوغ و پر از جنب‌وجوش است. در کنار این ساحل نیز تعداد زیادی رستوران و کافه ساحلی وجود دارد. شما می‌توانید در ساحل کلئوپاترا یک صندلی مخصوص آفتاب‌ گرفتن اجاره کنید و در کنار دریا به استراحت بپردازید. جالب است بدانید این ساحل نامش را از روی ملکه مصر گرفته است.

ساحل کلئوپاترا

 

 

 همچنین شهر آلانیای ترکیه دارای مراکزهای خرید و اماکن تفریح فراوانی است پس برای سفر به این شهر زیبا همین حالا اقدام کنید ، برای اطلاعات بیشتر درباره تورهای مسافرتی آلانیا اینجا را کلیک کنید.

 


نظرات کاربران: