معرفی عجایب هفتگانه

تاریخ انتشار: 1398/08/14 - 18:51 | مشاهده: 750 بار
به اشتراک گذاری
Photo

 

عجایب هفتگانه

 

 عجایب هفتگانه

 

بی شک نام عجایب هفتگانه جهان را بارها شنیده اید، هرم بزرگ جیزه، باغ های معلق بابل، معبد آرتمیس، مجسمه زئوس در المپیا، آرامگاه هالیکارناسوس، غول رودس و فانوس اسکندریه هفت مورد از برجسته ترین آثار هنری و شاهکارهای معماری یونان باستان هستند که به عنوان عجایب هفتگانه جهان شناخته می شوند، و برخی از آن ها امروزه میزبان گردشگران سرتاسر دنیا هستند. این لیست 7 موردی توسط دو تن از نخستین تاریخ نگاران و محققین یونانی به نام های هرودوت و کالیمکس تهیه شده است.باید بدانید که در زمان یونان باستان عدد هفت عددی مقدس و نماد فراوانی بوده و همچنین لازم به ذکر است که در آن زمان تنها 5 سیاره کشف شده بود که مجموع این تعداد با ماه و خورشید به عدد هفت می رسید و احتمال می رود که انتخاب تنها هفت اثر هنری به عنوان عجایب جهان به این موارد بی ربط نباشد.
در ادامه این مقاله به معرفی هر یک از عجایب هفتگانه جهان خواهیم پرداخت چنانچه از علاقمندان به کسب اطلاعات در این رابطه هستید با لحظه آخر همراه باشید.

 

1. هرم بزرگ جیزه

 

هرم بزرگ جیزه قدیمی ترین بنای موجود در میان عجایب هفتگانه جهان و در عین حال سالم ترین اثر میان آن ها می باشد که در نزدیکی شهر قاهره واقع در کشور مصر قرار دارد.
هرم بزرگ جیزه در واقع بزرگ ترین هرم در میان اهرام ثلاثه مصر می باشد که در حال حاضر 137 متر ارتفاع دارد و در ساخت آن از بیش از 2 میلیون سنگ بزرگ به وزن تقریبی 2.5 تن استفاده شده است، گفته می شود که برای ساخت این بنای با شکوه حدود 100 هزار نفر به مدت 20 سال مشغول به کار بوده اند، در داخل این هرم سه اتاق مجزا وجود دارد که بزرگ ترین آن ها در پایین ترین طبقه این مجموعه واقع شده است.
این سازه عجیب حدود 2500 سال پیش از میلاد مسیح به دستور خوفو دومین فرعون از سلسه چهارم فرعون ها ساخته شده و در رابطه با نحوه ساخت آن روایات بسیاری وجود دارد اما بسیاری از باستان شناسان و دانشمندان احتمال می دهند که سنگ ها پس از استخراج از معادن توسط کارگران به محل ساخت هرم انتقال داده می شد.
مصریان باستان به زندگی پس از مرگ معتقد بودند و هدف از ساخت هرم بزرگ جیزه نیز احداث آرامگاهی برای خوفو بوده است، از آنجایی که تمام گنجینه فرعونیان با خودشان در آرامگاه آن ها قرار داده می شد، این سازه مملوء از راهرو های پیچ در پیج بوده و دسترسی به اتاق های آن به سادگی امکان پذیر نیست، جالب است بدانید که علت شناخته شدن این اثر به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان نیز نحوه ساخت و محل قرار گیری آن می باشد.در هرم بزرگ ۳ اتاق شناخته شده وجود دارد. به ترتیب بالاترین اتاق که به «اتاق پادشاه» معروف است، سپس «اتاق ملکه» و پایینی‌ترین اتاق که در سنگ بنای هرم کنده کاری شده‌است و به نظر ناتمام رها شده‌است. در مجموعه اهرام جیزه ۳ هرم کوچکتر ساخته شده که برای همسران دیگر فرعون بوده‌اند.

هرم بزرگ جیزه

هرم یزرگ جیزه

 

2. باغ های معلق بابل

دومین اثر معماری موجود در لیست عجایب هفتگانه جهان،باغ‌های معلق بابل یا باغهای معلق سمیرامیس و دیوارهای بابل (عراق کنونی)هردو این آثار ظاهراً به دستور بخت‌النصر دوم در حدود سال ۶۰۰ پیش از میلاد ساخته شده‌است.توضیحات بسیاری در رابطه با باغ های معلق بابل در اسناد تاریخی مختلف وجود دارد که هیچ یک از آن ها یکسان نیستند و به همین جهت نمی توان در رابطه با وجود و یا عدم وجود این مجموعه نظر قطعی داد.باغ های معلق بابل در واقع مجموعه ای غنی از گیاهان متعدد و بسیار زیبا بودند که بر روی طبقات مختلف قصر بزرگ بابل قرار داشتند و بسیاری از محققان معتقد اند که این باغ ها در صورت وجود، شاهکاری در زمینه علم مهندسی باستان محسوب می شوند.
باید بدانید که باغ های معلق بابل به سبب معماری منحصر به فرد و همچنین نحوه آبیاری گیاهانش در میان عجایب هفتگانه جهان قرار گرفته است.

باغ های معلق بابل

با غهای معلق بابل

 

 3. معبد آرتمیس

معبد آرتمیس، یکی از عجایب هفتگانه جهان است. این بنا در سال ۵۵۰ قبل از میلاد در امپراتوری یونان (در حال حاضر در ترکیه) ساخته شده‌است.این معبد به افتخار ایزدبانویی محلی ساخته شده بود که توسط یونانیان با آرتمیس، الهه شکار، وحوش و زایمان تلفیق شده بود. ساختمان این معبد عمدتاً از سنگ مرمر بود و توسطکرزوس پادشاه لیدیه به جای یک ساختمان قدیمی‌تر که بر اثر سیل نابود شده بود ساخته شد. بر اساس شواهد موجود این معبد با شکوه در طول سالیان طولانی بار ها دچار تخریب شده و مجدداً بازسازی گردیده است تا اینکه سر انجام در قرن چهارم میلادی به طور کلی نابود شده و امروزه تنها تعدادی مجسمه قدیمی و ستون های فرسوده از آن بنای عظیم باقی مانده است.
لازم به ذکر است که علت قرار گیری این معبد باستانی در میان عجایب هفتگانه جهان قدمت بسیار زیاد و همچنین جلال و شکوه این مجموعه در زمان گذشته می باشد.

 معبد آرتمیس

معبد آرتمیس

 

4. تندیس زئوس در المپیا

زئوس در واقع نام فرمانروای خدایان یونان باستان بوده است و تندیس زئوس که امروزه به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان شناخته می شود به این شخصیت اساطیری تعلق داشت. تندیس زئوس حدود 435 سال پیش از میلاد مسیح توسط یکی از برجسته ترین مجسمه سازان یونانی به نام فیدیاس ساخته شده و در داخل معبد زئوس قرار گرفت، خوب است بدانید که این مجسمه بیش از 13 متر ارتفاع داشته و در ساخت آن از عاج فیل (برای بدنه) و طلا (برای موها و ریش مجسمه) استفاده شده بود. مجسمه زئوس در داخل معبدی مجلل با همین نام قرار داشت و بر اساس روایات موجود در اسناد تاریخی این مجسمه با شکوه هنگام آتش سوزی که در قرن پنجم میلادی در معبد زئوس رخ داد، به طور کلی از بین رفته است.
علت معرفی این مجسمه به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان را می توان شیوه ساخت و جنس منحصر به فرد آن دانست، همچنین لازم به ذکر است که این تندیس برای سالیان طولانی به عنوان با شکوه ترین و بهترین مجسمه یونان باستان به شمار می آمد.

 تندیس زئوس در المپیا

 تندیس زئوس در المپیا

 

 5. آرامگاه هالیکارناسوس

آرامگاه هالیکارناسوس در واقع مقبره باستانی یکی از فرمانداران هخامنشی می باشد که در شهر بدروم واقع در ترکیه قرار دارد و به سبب معماری بسیار با شکوه و نحوه ساخت آن به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان شناخته شده است.این آرامگاه میان سال‌های ۳۵۳ تا ۳۵۰ پیش از میلاد برای ماسول پادشاه کاریا و ساتراپ هخامنشیان ساخته شد. زمان ساخت آن در دورهٔ سلطهٔ اردشیر سوم بر منطقه‌است و بانی آن همسر و خواهر ماسول، آرتمیس دوم بود و پس از مرگ ماسول توسط معماران یونانی طراحی گردید. محل ساخت آن هالیکارناسوس (بودروم امروزی در ترکیه) است و خرابه‌های آن وجود دارد. آرامگاه آرتمیس نیز در همینساختمان است.

آرامگاه هالیکارناسوس

 آرامگاه هالیکارناسوس

 

6. غول رودس

غول رودس یکی از آثار کلاسیک موجود در میان عجایب هفتگانه جهان می باشد که در ورودی بندرگاه رودس قرار داشت و نمادی از اتحاد مردم این منطقه به شمار می آمد. تندیس غول رودس با ارتفاعی بالغ بر 33 متر بر روی پایه های مرمری 15 متری نصب شده بود و همین امر نیز عظمت این سازه را دو چندان می کرد.خوب است بدانید که غول رودس در واقع منصوب به هلیوس خدای خورشید و یکی از اساطیر معروف و محبوب یونان باستان می باشد و مردی را در حالی که دستش را بالا برده و جامی را نگه می داشته نشان می داد که یکی از پاهای آن در یک سمت جزیره و دیگری در آن سوی جزیره قرار داشته است. در ساخت این مجسمه از مس، آهن و سنگ مرمر استفاده شده بود و این تندیس عظیم تنها پس از 65 سال بر اثر زلزله سقوط کرده و بقایای آن به عنوان آهن قراضه با قیمتی ناچیز به یک تاجر فروخته شد.

غول رودس

غول رودس

غول رودس

 

7. فانوس اسکندریه

فانوس اسکندریه در واقع اولین فانوس دریایی دنیا بود که در شهر اسکندریه واقع در کشور مصر قرار داشت و امروزه به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان باستان به شمار می آید. ساخت این فانوس دریایی در سال 290 پیش از میلاد آغاز و پس از 12 سال یعنی در سال 278 پیش از میلاد مسیح به پایان رسید، فانوس اسکندریه که بیش از 120 متر ارتفاع داشته و در آن زمان به سبب ارتفاع زیاد و کارآیی بسیار مفید مورد توجه قرار گرفته و به عنوان یکی از عجیب ترین سازه های جهان باستان معرفی گشت. برای ساخت این سازه دریایی مبلغ بسیاری صرف شده است و به گفته مورخان هزینه ساخت این فانوس به نرخ روز حدود 3 میلیون دلار آمریکا می باشد. فانوس دریایی اسکندریه نیز در اثر زلزله به طور کلی از بین رفت ولی محققان حدس میزدند که بخش هایی از این سازه در داخل دریای مدیترانه وجود داشته باشد به همین جهت در سال 1986 میلادی گروهی از باستانی شناسان دریایی به اعماق دریا رفته و تکه سنگ هایی را کشف کردند، بعد ها ثابت شد که این تکه سنگ ها به فانوس تعلق دارد.

فانوس اسکندریه

فانوس اسکندریه

فانوس اسکندریه


نظرات کاربران: